Boeken

Date met een derde

Dit is mijn eerste roman (BoekenGilde, 2020).

In deze roman volgen we de 38-jarige violiste Daniëlle Voswinkel en de wat oudere uitvinder Ruben Zadelhof. Via een datingsite gaan zij een relatie met elkaar aan. In het begin is alles idyllisch en genieten beide hoofdpersonen van hun samenzijn op het landgoed van Ruben in Belgisch Limburg, maar gaandeweg komen er steeds meer pijnlijke zaken uit Rubens verleden aan het licht. Daniëlle, die kost wat het kost wil dat de relatie slaagt, blijft erin geloven dat ze met deze man gelukkig is en met hem een gezin wil stichten. Ze kan haar geluk niet op als blijkt dat ze een kind verwacht, een kind dat door Ruben als de opvolger van zijn vader wordt gezien. Wanneer het Daniëlle duidelijk wordt dat Rubens verleden altijd tussen hen in zal blijven staan beseft ze dat ze voor haar vrijheid moet kiezen en Ruben moet verlaten.

Het verhaal is geschreven vanuit een dubbel perspectief dat beide hoofdpersonen aan het woord laat. Het is een boek over schoonheid, verbinding en vrijheid, over genialiteit en gekte.

Het boek is te koop via www.boekengilde.nl/boekenshop/date-met-een-derde, via bol.com en in de (online) boekhandel.

“Ik heb jouw boek gewonnen en afgelopen woensdag lag het in mijn brievenbus. Ik ben die middag direct gaan lezen en was vanaf het begin zeer geboeid. Ik kan je zeggen ik heb heel lang niet gelezen, maar jouw boek moest ik gewoon steeds pakken. ”
Nelleke

“Ik heb het boek verslonden en er erg van genoten! Mooi geschreven, leest erg prettig.”
Feri, 22 jr.

“Met veel genoegen en bewondering heb ik je boek gelezen. Klasse.”
Freek, 57 jr.

“Ik las deze roman met veel plezier. Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van de twee hoofdpersonen, waardoor je de evolutie in beide verhaallijnen kan volgen. Tijdens het lezen had ik op geen enkel moment de neiging om het boek even opzij te leggen. Het mooie taalgebruik, de fijne verhalende schrijfstijl en de manier waarop het verhaal verteld werd, bekoorden me erg. Het verhaal zit goed in elkaar en heeft een mooie opbouw. Je voelt aan alle kanten dat er iets misloopt en je wil weten hoe het verhaal zich verder zal ontwikkelen. Het wordt op bepaalde momenten echt heel spannend. Ik was heel benieuwd naar de afloop en ik werd hierin niet teleurgesteld. Na de epiloog kon ik het boek met een zucht van voldoening wegleggen.”
Viviane Gerits

“Wanneer je een debuutroman leest om het te recenseren, heb je de heerlijke vrijheid om er zonder verwachtingen aan te beginnen omdat je niet de ‘bagage’ hebt van eerdere werken van de auteur in kwestie en derhalve ook geen verwachtingen. Soms stuit je daarbij op een debuut dat je waarlijk verrast. Dat gebeurde mij met Date met een derde. Wat een prachtige roman. Waar was deze schrijfster al die tijd?

Ickenroth hanteert een uiterst fraaie schrijfstijl en haar taalgevoel en woordenschat zijn van een hoog niveau, echter zonder een spoor van hoogdravendheid en onnodig ingewikkeld taalgebruik. Bovendien weet zij speels te wisselen van perspectief hetgeen de verhaalconstructie extra interessant maakt.

De karakteriseringen van de personages zijn uitstekend. Voor Daniëlle heeft waarschijnlijk elke lezer direct sympathie, terwijl je ook vrij snel aanvoelt dat er met Ruben iets mis is. Hoe ernstig mis en of dat al dan niet ten koste zal gaan van de relatie tussen de twee, weet Ickenroth tot ver in het boek verborgen te houden.

Kortom, Date met een derde is een ware aanrader en ik kijk uit naar een volgend werk van deze debutante!”

Hanneke Tinor-Centi, literair agent

Wilt u een gesigneerd exemplaar van ‘Date met een derde’? Vul dan het contactformulier in.

10 + 4 =

Er is een videoclip die mooi aansluit bij de sfeer van ‘Date met een derde’. Tip: lees eerst het boek en bekijk daarna de clip.