Cécile Ickenroth

“Music was my first love. Writing is my second. There is music in my writing.”

Cécile Ickenroth

Ik werd in 1967 geboren in een gezin waar taal en muziek een belangrijke rol speelden. Het mezelf uitdrukken via woord en muziek zit me in het bloed. Al jong las ik boeken, schreef ik dagboeken en brieven en deed dit met een enorme passie. Bij mijn eindexamen VWO won ik tot mijn grote verrassing een prijs van de Duitse ambassade voor bijzondere prestaties in de Duitse taal.

Ik koos voor een conservatoriumstudie piano maar bleef lezen en schrijven. Urenlang kon ik me verdiepen in de geschriften van Belle van Zuylen en Heinrich Heine. Alles wat ik las zoog ik in me op.

Met veel plezier schreef ik in de periode 1998-2007 columns, interviews en recensies voor het blad ‘Pianowereld’. Sinds het jaar 2016 besloot ik het schrijven serieuzer aan te pakken en volgde ik de cursussen ‘Korte verhalen schrijven’ en ‘Op weg naar een roman’ bij Inge van der Krabben. Zo ontstond het idee voor een boek en kon ik in maart 2020 mijn roman ‘Date met een derde’ in eigen beheer uitbrengen.

Hoe langer ik schrijf, des te makkelijker komen de woorden en zinnen naar me toe, als een opdracht. Ik pak ze gretig aan, noteer ze, zeker als ik voel dat ze belangrijk zijn. Want dat weet ik direct. Ik denk dan ook dat er nog veel moois uit mijn pen zal komen.